Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Glutenvrije teff-speculaas bonbons

30 minuten
Teffvlokken

Ingrediënten

  • 200 gram teffvlokken
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram amandelboter
  • 75 milliliter agavesiroop
  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 200 gram pure chocolade
  • snuf zout
  • OPTIONEEL: cacaopoeder

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Maal in een keukenmachine of blender de trefvlokken fijn en doe ze in een grote kom. Voeg hier de koek- en speculaaskruiden en het zout aan toe. Mix goed door elkaar.

3

Voeg hier de agavesiroop, gesmolten kokosolie en vanille extract. Mix goed door elkaar.

4

Rol het deeg in je handen tot kleine bolletjes van een diameter van ongeveer 2 centimeter. Druk ze een beetje plat op de bakplaat. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra agavesiroop toe.

5

Bak tien minuutjes in de voorverwarmde oven en laat dan een half uurtje afkoelen.

6

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Wanneer de speculaasballetjes zijn afgekoeld coat je ze in de gesmolten chocolade en kun je ze eventueel besprenkelen met wat cacao. Laat de bonbons hard worden in de koelkast.