Glutenvrije Teff Dadelcake

30 minuten (+ 45 minuten baktijd)
Teffvlokken

Ingrediënten

  • 160 gram dadels
  • 20 milliliter kokend water
  • 130 gram teff vlokken van Meesters van De Halm
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cardemom
  • 1 theelepel/zakje baksoda
  • 1/2 theelepel tafelzout
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • roomboter (optioneel)

Bereidingswijze

1

Voeg in een kleine kom de dadels en het kokende water samen, laat dit minstens 15 minuten weken.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

3

Mix in een grote kom de teffvlokken, kaneel, cardemom, baksoda en zout. Mix dit goed door elkaar.

4

Voeg aan de kom met de dadels het ei, de suiker en de kokosolie toe. Mix dit goed door elkaar en voeg het toe aan de droge ingrediënten. Mix ook dit goed door elkaar, maar pas op dat je het niet te lang mixt.

5

Vet een cakeblik in en vul het met het deeg. Bak het ongeveer 45 minuten en laat het daarna even afkoelen. Besmeer de cake met roomboter voor een heerlijke snack, smakelijk!