0

Glutenvrije Cookie Granola

40 minuten Privé: Teffvlokken 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram ontpitte dadels
  • 100 gram teffvlokken
  • 7 gram vanillesuiker
  • 2 gram baksoda
  • 100 gram ongezouten boter
  • 110 gram (halfwitte) suiker
  • 55 gram amandelen, grof gehakt
  • 55 gram chocoladedruppels
  • 7 gram lijnzaad

Bereidingswijze

1

Week de dadels ongeveer 10 minuten in kokend water.

2

Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.

3

Meng de teffvlokken, vanillesuiker, baksoda, suiker en lijnzaad in een kom. Voeg de boter toe en mix met een hand- of standmixer totdat de boter mooi verdeeld is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de mix erg droog is.

4

Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ze, samen met de chocolade en amandelen toe aan het mengsel.

5

Bedenk een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de plaat. Druk het aan tot ongeveer een halve centimeter dikte.

6

Bak de granola in 30 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen en breek het in stukken.

Privé: Teffvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!