Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en vet een springvormpje van 12 cm in of bekleed deze met bakpapier.
Ontpit de dadels en kneed deze door het teffmeel en het snufje zout. Voeg beetje bij beetje de melk toe want je wilt niet dat je beslag te nat wordt. Je moet het kunnen kneden. Als je deeg te stug voelt, voeg dan nog wat melk toe. Nog niet zoet genoeg? Voeg nog een dadel toe. Te nat? Voeg dan wat extra teffvlokken toe.
Druk je deeg goed aan in de bodem en bak voor 10 a 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat je bodem goed afkoelen voordat je verder gaat.
Bereid de gelatine volgens de verpakking.
Pureer de blauwe bessen, roer hier de klaargemaakte gelatine en de lepel kwark doorheen. Roer goed door elkaar en giet in de springvorm op de afgekoelde bodem.
Laat je taartje voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Versier je taartje met chocolade, vers fruit en gehakte nootjes voor een extra feestelijk resultaat!
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.