0

Blauwe Bessen Chocolade Kwarktaartje

30 minuten (+ 2 uur opstijven) Teffvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 35 gram teffvlokken
  • 5 gram cacaopoeder
  • 2 à 3 Medjoul dadels
  • 1 à 2 theelepels amandelmelk
  • Snufje zout
  • 100 gram (diepvries) blauwe bessen
  • 1 eetlepel (plantaardige) kwark
  • 1 blaadje gelatine (of agar agar)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en vet een springvormpje van 12 cm in of bekleed deze met bakpapier.

2

Ontpit de dadels en kneed deze door het teffmeel en het snufje zout. Voeg beetje bij beetje de melk toe want je wilt niet dat je beslag te nat wordt. Je moet het kunnen kneden. Als je deeg te stug voelt, voeg dan nog wat melk toe. Nog niet zoet genoeg? Voeg nog een dadel toe. Te nat? Voeg dan wat extra teffvlokken toe.

3

Druk je deeg goed aan in de bodem en bak voor 10 a 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat je bodem goed afkoelen voordat je verder gaat.

4

Bereid de gelatine volgens de verpakking.

5

Pureer de blauwe bessen, roer hier de klaargemaakte gelatine en de lepel kwark doorheen. Roer goed door elkaar en giet in de springvorm op de afgekoelde bodem.

6

Laat je taartje voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

7

Versier je taartje met chocolade, vers fruit en gehakte nootjes voor een extra feestelijk resultaat!

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!