Cinnamon Rolls van Tarwevlokken
30 min + 1 uur wachttijd en 30 min oventijd 4 personenIngrediënten
- 360 g de Halm Tarwevlokken
- 480 ml warme melk
- 120 g bloem
- 120 g boter
- 100 g suiker
- 1 zakje gist
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 180 g zachte boter
- 150 g bruine suiker
Bereidingswijze
Mix de tarwevlokken in een keukenmachine voor ongeveer 3 minuten tot er bloem ontstaat.
Meng de warme melk
120 gram boter en 100 gram suiker samen in een kom goed door elkaar en voeg hierna de gist toe. Laat dit 1 minuut staan tot er belletjes ontstaan.
Voeg hierna de bloem en tarwebloem door het mengsel
bedek de kom met een theedoek en laat dit 1 uur reizen.
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pak de kom en voeg de bakpoeder
een snufje zout en 2 handjes bloem bij het deeg zodat het niet te erg plakt.
Bestrooi je werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek.
Besmeer het deeg aan de bovenkant met zachte boter en strooi hier bruine suiker en kaneel over.
Rol je deeg nu op en snijd er plakken van ongeveer 2 cm van. Leg de plakken op de bakplaat en zet dit 25-30 minuten in de oven.