Cinnamon Rolls van Tarwevlokken

30 min + 1 uur wachttijd en 30 min oventijd
Tarwevlokken

Ingrediënten

  • 360 g de Halm Tarwevlokken
  • 480 ml warme melk
  • 120 g bloem
  • 120 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 zakje gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 180 g zachte boter
  • 150 g bruine suiker

Bereidingswijze

1

Mix de tarwevlokken in een keukenmachine voor ongeveer 3 minuten tot er bloem ontstaat.

2

Meng de warme melk, 120 gram boter en 100 gram suiker samen in een kom goed door elkaar en voeg hierna de gist toe. Laat dit 1 minuut staan tot er belletjes ontstaan.

3

Voeg hierna de bloem en tarwebloem door het mengsel, bedek de kom met een theedoek en laat dit 1 uur reizen.

4

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

5

Pak de kom en voeg de bakpoeder, een snufje zout en 2 handjes bloem bij het deeg zodat het niet te erg plakt.

6

Bestrooi je werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek.

7

Besmeer het deeg aan de bovenkant met zachte boter en strooi hier bruine suiker en kaneel over.

8

Rol je deeg nu op en snijd er plakken van ongeveer 2 cm van. Leg de plakken op de bakplaat en zet dit 25-30 minuten in de oven.