Wortelcake

90 min
Speltvlokken

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160 graden, en leg bakpapier in een cakevorm.

2

Mix de suiker met de eieren tot je een luchtig geheel hebt, en voeg vervolgens alle andere ingrediƫnten toe. (bewaar eventueel wat walnoten en wortel voor de versiering). En mix het nog even door.

3

Vul de bakvorm met het deeg en bak de cake in 60-65min gaar. Laat de cake daarna goed afkoelen.

4

Mix de roomkaas, boter en poedersuiker tot een glad geheel.

5

Snij de cake in de lengte door de midden, besmeer de cake tussen de twee helften met de roomkaasvulling. bedek ook de bovenkant van de cake met het roomkaasmengsel en decoreer met wortel en walnoten.

Ingrediƫnten

  • 200g bloem
  • 100g De Halm speltvlokken
  • 4 eieren
  • 250g bruine basterdsuiker
  • Een scheutje vanille extract
  • 2 zakjes (2 tl) baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 300g fijn geraspte wortels
  • 150g walnoten
  • 150g roomkaas
  • 100g poedersuiker
  • 50g zachte boter