Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden
0
0

Wortelcake

90 min

Ingrediënten

  • 200g bloem
  • 100g De Halm speltvlokken
  • 4 eieren
  • 250g bruine basterdsuiker
  • Een scheutje vanille extract
  • 2 zakjes (2 tl) baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 300g fijn geraspte wortels
  • 150g walnoten
  • 150g roomkaas
  • 100g poedersuiker
  • 50g zachte boter

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160 graden

2

en leg bakpapier in een cakevorm.

3

Mix de suiker met de eieren tot je een luchtig geheel hebt

4

en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe. (bewaar eventueel wat walnoten en wortel voor de versiering). En mix het nog even door.

5

Vul de bakvorm met het deeg en bak de cake in 60-65min gaar. Laat de cake daarna goed afkoelen.

6

Mix de roomkaas

7

boter en poedersuiker tot een glad geheel.

8

Snij de cake in de lengte door de midden

9

besmeer de cake tussen de twee helften met de roomkaasvulling. bedek ook de bovenkant van de cake met het roomkaasmengsel en decoreer met wortel en walnoten.