Spelt Bananenbrood met olijfolie
60 minuten
Speltvlokken
Ingrediënten
- 130 gram speltvlokken van Meesters van De Halm
- 60 mililiter Duernas extra virgin olijfolie
- 3 rijpe bananen
- 3 grote eieren
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en vet een springvorm of bakblik in.
2
Prak de bananen fijn in een kom met een vork. Voeg daarna de eieren toe en klop deze goed door elkaar.
3
Voeg de olijfolie, citroensap en honing toe aan het beslag en mix dit goed door elkaar.
4
We gaan van de speltvlokken speltbloem maken. Dit doen we door de vlokken in een keukenmachine fijn te malen; ja, dat was het al!
5
Voeg het speltmeel samen met de droge ingredienten toe aan het beslag en roer dit goed door.
6
Vul het bakblik met het beslag en bak deze in ongeveer 35-40 gaar. Smakelijk!!