Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Spelt Bananenbrood met olijfolie

60 minuten
Speltvlokken

Ingrediënten

  • 130 gram speltvlokken van Meesters van De Halm
  • 60 mililiter Duernas extra virgin olijfolie
  • 3 rijpe bananen
  • 3 grote eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en vet een springvorm of bakblik in.

2

Prak de bananen fijn in een kom met een vork. Voeg daarna de eieren toe en klop deze goed door elkaar.

3

Voeg de olijfolie, citroensap en honing toe aan het beslag en mix dit goed door elkaar.

4

We gaan van de speltvlokken speltbloem maken. Dit doen we door de vlokken in een keukenmachine fijn te malen; ja, dat was het al!

5

Voeg het speltmeel samen met de droge ingredienten toe aan het beslag en roer dit goed door.

6

Vul het bakblik met het beslag en bak deze in ongeveer 35-40 gaar. Smakelijk!!