Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Pecan speltkoek met amandelspijs

60 minuten
Speltvlokken

Ingrediënten

  • 150 gram speltvlokken van Meesters van De Halm
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 100 gram karamel ( gebruik bijv. Werther originals als je het niet zelf wil maken)
  • 60 gram blanke amandelen
  • 3 eieren
  • 150 gram pecannoten (+ extra voor garnering)
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 citroen, rasp
  • Blender of keukenmachine
  • kleine springvorm

Bereidingswijze

1

Maak van 100 gram van de speltvlokken meel. Dit doe je door het even in een keukmachine fijn te malen. Doe dit meel, samen met het andere meel, 100 gram basterdsuiker, zout, bakpoeder, citroenrasp, 1 eierdooier + 1 eetlepel eiwit in een kom en maak er een bal deeg van.

2

Doe er wat plastic folie om de bal deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast. Je kunt ondertussen de vulling maken.

3

Doe de suiker, amandelen, 1 ei en de karamel in een keuekmachine en maal dit tot spijs. Voeg de gehakte pecannoten toe aan het spijs en roer het door elkaar.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

5

Vet de springvorm in en gebruik 2/3e van het deeg om de bodem en de randen van de springvormm te bekleden. Vul deze vervolgens met het spijs en druk dit goed aan.

6

Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Snijd eventuele extra randjes netjes af.

7

Bestrek de bovenkant met ei en gebruik de extra pecannoten om het taartje mooi te decoreren.

8

Bak het taartje ongeveer 35 minuten goudbruin.