Maak van 100 gram van de speltvlokken meel. Dit doe je door het even in een keukmachine fijn te malen. Doe dit meel, 100 gram basterdsuiker, zout, bakpoeder, citroenrasp, 1 eierdooier + 1 eetlepel eiwit in een kom en maak er een bal deeg van.
Doe er wat plastic folie om de bal deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast. Je kunt ondertussen de vulling maken.
Doe de suiker, amandelen, 1 ei en de karamel in een keuekmachine en maal dit tot spijs. Voeg de gehakte pecannoten toe aan het spijs en roer het door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Vet de springvorm in en gebruik 2/3e van het deeg om de bodem en de randen van de springvormm te bekleden. Vul deze vervolgens met het spijs en druk dit goed aan.
Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Snijd eventuele extra randjes netjes af.
Bestrek de bovenkant met ei en gebruik de extra pecannoten om het taartje mooi te decoreren.
Bak het taartje ongeveer 35 minuten goudbruin.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.