0

Pecan speltkoek met amandelspijs

60 minuten Speltvlokken 8 personen

Ingrediënten

  • 150 gram speltvlokken van Meesters van De Halm
  • 125 gram (room)boter op kamertemperatuur
  • 100 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 100 gram karamel ( gebruik bijv. Werther originals als je het niet zelf wil maken)
  • 60 gram blanke amandelen
  • 3 eieren
  • 150 gram pecannoten (+ extra voor garnering)
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 citroen
  • rasp
  • Blender of keukenmachine
  • kleine springvorm

Bereidingswijze

1

Maak van 100 gram van de speltvlokken meel. Dit doe je door het even in een keukmachine fijn te malen. Doe dit meel, 100 gram basterdsuiker, zout, bakpoeder, citroenrasp, 1 eierdooier + 1 eetlepel eiwit in een kom en maak er een bal deeg van.

2

Doe er wat plastic folie om de bal deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast. Je kunt ondertussen de vulling maken.

3

Doe de suiker, amandelen, 1 ei en de karamel in een keuekmachine en maal dit tot spijs. Voeg de gehakte pecannoten toe aan het spijs en roer het door elkaar.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

5

Vet de springvorm in en gebruik 2/3e van het deeg om de bodem en de randen van de springvormm te bekleden. Vul deze vervolgens met het spijs en druk dit goed aan.

6

Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Snijd eventuele extra randjes netjes af.

7

Bestrek de bovenkant met ei en gebruik de extra pecannoten om het taartje mooi te decoreren.

8

Bak het taartje ongeveer 35 minuten goudbruin.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!