Chili con carne

30 min
Speltvlokken

Bereidingswijze

1

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.

2

Verhit de olie in een wok of (diepe) koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de speltvlokken, tomatenpuree en chilipoedder toe en knijp de knoflook erboven uit. Roerbak dit 1 minuut.

3

Voeg de ui en de paprika toe en bak nog eens 3 minuten. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg ze met de ananas en het sap toe.

4

Verwarm de chili goed door en maak op smaak af met peper en zout. Serveer eventueel met een groene salade, crème fraîche en/of brood.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 etl zonnebloemolie
  • 250g rundergehakt
  • 50g De Halm speltvlokken
  • 1 knoflookteen
  • 2 etl tomatenpuree
  • 1-2 etl chilipoeder
  • 140g maïskorrels
  • 500g bruine bonen uit blik
  • 230g ananasstukjes op sap
  • Zout en peper