Chili con carne
30 min Speltvlokken 4 personenIngrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 etl zonnebloemolie
- 250g rundergehakt
- 50g De Halm speltvlokken
- 1 knoflookteen
- 2 etl tomatenpuree
- 1-2 etl chilipoeder
- 140g maïskorrels
- 500g bruine bonen uit blik
- 230g ananasstukjes op sap
- Zout en peper
Bereidingswijze
1
Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.
2
Verhit de olie in een wok of (diepe) koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de speltvlokken
3
tomatenpuree en chilipoedder toe en knijp de knoflook erboven uit. Roerbak dit 1 minuut.
4
Voeg de ui en de paprika toe en bak nog eens 3 minuten. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg ze met de ananas en het sap toe.
5
Verwarm de chili goed door en maak op smaak af met peper en zout. Serveer eventueel met een groene salade
6
crème fraîche en/of brood.