0

Zoete aardappelkroketjes met geitenkaas

90 min Roggevlokken 4 personen

Ingrediënten

  • 200g De Halm roggevlokken
  • 750g zoete aardappelen
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 30g boter
  • Geitenkaas

Bereidingswijze

1

Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze tot ze gaar zijn en pureer ze. Meng er een eierdooier

2

cayennepeper en paprikapoeder door de puree. Meng er de bloem doorheen om de puree wat steviger te maken en zet in de koelkast om koud te worden.

3

Maal de roggevlokken iets fijner in de hakmolen en doe ze in een diep bord. Klop in een ander diep bord een ei los. Snijd de geitenkaas in stukken.

4

Neem wanneer de puree koud is een stuk geitenkaas en vorm er met de puree een kroketje omheen. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door de roggevlokken

5

herhaal dit eventueel als je een dikkere korst wil. Verhit ondertussen een frituurpan.

6

Frituur de kroketjes tot ze goudbruin zijn. Serveer eventueel met pepermayonaise of chilisaus.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!