Zoete aardappelkroketjes met geitenkaas
90 min 4 personenIngrediënten
- 200g De Halm roggevlokken
- 750g zoete aardappelen
- 1 ei + 1 eierdooier
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- 30g boter
- Geitenkaas
Bereidingswijze
1
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze tot ze gaar zijn en pureer ze. Meng er een eierdooier
2
cayennepeper en paprikapoeder door de puree. Meng er de bloem doorheen om de puree wat steviger te maken en zet in de koelkast om koud te worden.
3
Maal de roggevlokken iets fijner in de hakmolen en doe ze in een diep bord. Klop in een ander diep bord een ei los. Snijd de geitenkaas in stukken.
4
Neem wanneer de puree koud is een stuk geitenkaas en vorm er met de puree een kroketje omheen. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door de roggevlokken
5
herhaal dit eventueel als je een dikkere korst wil. Verhit ondertussen een frituurpan.
6
Frituur de kroketjes tot ze goudbruin zijn. Serveer eventueel met pepermayonaise of chilisaus.