Meng de roggevlokken en de rozijnen in een schaaltje met een half kopje warm water om ze te weken, voeg hier ook het zout aan toe.
Meng de roggebloem en de tarwebloem in een grote kom en maak een kuiltje.
Strooi de instant gist in het kuiltje en giet het warme water op de gist, terwijl je met een lepel in het papje roert.
Roer alles goed door elkaar met de lepel, voeg daarbij ook de geweekte roggevlokken met de rozijnen toe, en de helft van het sesamzaad.
Het is normaal dat het deeg erg nat is, de roggevlokken zullen nog een deel van het vocht opnemen. Dek het toe met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen op een warme plek in huis.
Hierna roer je het deeg nogmaals goed door. Laat nog 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven op tijd voor op 220 graden hete lucht.
Stort nu het deeg in een bakblik met daarin een vel bakpapier(!) en bestrooi met de rest van het sesamzaad, druk aan. Dek het bakblik af met een vel aluminiumfolie.
Bak het brood (met aluminiumfolie) 20 minuten op 220 graden, draai dan de temperatuur terug naar 180 verwijder het aluminiumfolie en bak nog 30 minuten.
Haal het brood uit de oven, laat eerst goed afkoelen voordat je het aansnijdt.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop