0

Rogge-Zadencrackers met Kikkererwtensalade

45 minuten Roggevlokken 4 personen

Ingrediënten

  • VOOR DE CRACKERS
  • 100 gram roggevlokken
  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 180 milliliter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • VOOR DE KIKKERERWTENSALADE
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram cranberry's
  • 50 gram pecannoten
  • 4 eetlepels plantaardige mayonaise
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Meng alle ingrediënten voor de crackers in een kom. Laat dit mengsel 15 minuten weken.

3

Verdeel het crackermengsel over de bakplaat. Leg hier een ander vel bakpapier overheen en druk het mengsel aan tot een dunne plak.

4

Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers 20 tot 25 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de plak in rechthoekige crackers. Laat de crackers op een rooster afkoelen.

5

Voor de kikkererwtensalade: snijd de bleekselderij en lente-uitjes fijn. Doe de kikkererwten in een kom en prak deze met een vork fijn. Niet alle kikkererwten hoeven tot moes geprakt te worden, er mogen wat grotere stukjes in zitten. Voeg de bleekselderij, uitjes, cranberry's, pecannoten, mayonaise, appelciderazijn, ahornsiroop en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!