0

Espresso-Chocolade Roggekoeken

30 minuten Roggevlokken 15 personen

Ingrediënten

  • 125 gram (room)boter
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram roggevlokken
  • 60 milliliter (haver)melk
  • Zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels versgemalen koffie
  • 50 gram grof gehakte extra pure (vegan) chocolade
  • Grof zeezout of zoutvlokken (optioneel)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Maal de roggevlokken in een keukenmachine en een paar korte pulsen grof.

3

Meng de bloem, rogge, gemalen koffie en bakpoeder in een kom.

4

Klop met de mixer in een andere kom de boter en suiker licht en romig.

5

Voeg de droge ingrediënten toe tot het een kruimelig deeg vormt.

6

Zet de mixer op medium en voeg langzaam de havermelk toe. Mix niet langer dan een minuut.

7

Mix hierna de grofgehakte chocolade toe aan het deeg.

8

Maak balletjes met een diameter van 4 cm en druk ze licht plat op de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en garneer met de zoutvlokken.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!