0

Espresso-Chocolade Roggekoeken

30 minuten Roggevlokken 15 personen

Ingrediënten

  • 125 gram (room)boter
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram roggevlokken
  • 60 milliliter (haver)melk
  • Zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels versgemalen koffie
  • 50 gram grof gehakte extra pure (vegan) chocolade
  • Grof zeezout of zoutvlokken (optioneel)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Maal de roggevlokken in een keukenmachine en een paar korte pulsen grof.

3

Meng de bloem, rogge, gemalen koffie en bakpoeder in een kom.

4

Klop met de mixer in een andere kom de boter en suiker licht en romig.

5

Voeg de droge ingrediënten toe tot het een kruimelig deeg vormt.

6

Zet de mixer op medium en voeg langzaam de havermelk toe. Mix niet langer dan een minuut.

7

Mix hierna de grofgehakte chocolade toe aan het deeg.

8

Maak balletjes met een diameter van 4 cm en druk ze licht plat op de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en garneer met de zoutvlokken.

Add to Wishlist
Roggevlokken

Roggevlokken

1,82

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!