0

Carrotcake rijstepap

15 minuten Rijstvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 70 gram rijstvlokken
  • 500 milliliter amandelmelk
  • 80 gram geraspte wortel
  • 40 gram medjool dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels gembersiroop
  • snufje zout
  • optionele toppings: pecannoten, wortelrasp, geraspte kokos

Bereidingswijze

1

Snijd de dadels in kleine stukjes en rasp de wortel.

2

Breng de amandelmelk aan de kook en voeg de rijstvlokken, dadels, kaneel, vanille extract, gembersiroop en het snufje zout toe aan de pan. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je constant roert.

3

Voeg de geraspte wortel toe en kook nog 3 extra minuten totdat de pap zacht en romig is. Verdeel over twee kommen en garneer met de eventuele toppings.

4

Sanne van The Little Cherry Tree ontwikkelde dit heerlijke recept met onze rijstevlokken. Op haar blog lees je haar reis naar een gezond leven, inclusief heerlijke recepten!.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!