0

Glutenvrije Valentijns pancakes

25 minuten Rijstvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 200 mililiter glutenvrije havermelk (elke andere soort melk werkt ook!)
  • 2 eetlepels ahorn siroop
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels appelcider zijn
  • 2 eetlepels baking soda
  • 125 gram rijstvlokken
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken
  • Ter garnering: vers fruit
  • chocolade snippers en ahorn siroopWeek de rijstvlokken 15 minuten in de havermelk.

Bereidingswijze

1

Week de rijstvlokken 15 minuten in de (haver)melk.

2

Doe de bananen

3

rijstvlokken

4

havermelk

5

cacaopoeder

6

ahorn siroop en het zout in een blender of keukenmachine en mix alles tot een glad beslag.

7

Voeg de baking soda en azijn toe. Dit gaat schuimen. Roer het schuim door het beslag

8

hierdoor worden je pancakes luchtiger.

9

Verhit wat olie in een pan en bak pancakes van het beslag. Bak de pancakes enkele minuten aan beide zijden. Stapel de pancakes op en garneer ze met wat vers fruit

10

chocolade snippers en ahornsiroop.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!