Glutenvrije ontbijtreep
Ingrediënten
- 225g De Halm rijstvlokken
- 200ml appelsap
- 75g boter
- op kamertemperatuur
- 40g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 60g vijgen
- fijngehakt
- 50g dadels
- fijgehakt
- Eventueel een handje noten
- zaden
- chocolade of kokos
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
2
Meng de rijstvlokken met de appelsap en laat staan tot al het sap door de rijstvlokken is opgenomen (minstens 1 uur).
3
Klop met een mixer de boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot het goed gemengd is.
4
Spatel de rijst en de overige ingrediënten door het mengsel.
5
Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad. Bak de koek in 25 minuten goud-bruin en gaar.
6
Laat de koek afkoelen en snijd in 12 repen. Bewaar in een goed afgesloten koekblik.