Glutenvrije brownies zonder toegevoegde suikers
10 minuten (+30 minuten baktijd) 6 personenIngrediënten
- 220 gram kikkererwten
- 250 gram pompoenpuree
- 85 gram rijstvlokken
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 banaan
- 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
- handje hazelnoten
- VOOR DE CHOCOLADESAUS:
- 1 theelepel cacaopoeder
- 3 eetlepels agavesiroop
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
2
Mix de kikkererwten
3
pompoenpuree
4
rijstvlokken en de banaan in een blender of keukenmachine tot een glad beslag. Mix daarna het bakpoeder en de cacaopoeder door het beslag.
5
Vet een kleine ovenschaal of een cakeblik in en vul deze met het beslag. Top daarna af met de hazelnoten.
6
Bak de brownies in ongeveer 30 minuten gaar.
7
Als de brownies aan het afkoelen zijn kun je de chocoladesaus klaarmaken. Dit doe je door de agavesiroop goed te mengen met de cacaopoeder. That's it!
8
Snijd de brownies in stukken en giet er de chocoladesaus overheen. Smakelijk!