Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Glutenvrije brownies zonder toegevoegde suikers

10 minuten (+30 minuten baktijd)
Rijstvlokken

Ingrediënten

  • 220 gram kikkererwten
  • 250 gram pompoenpuree
  • 85 gram rijstvlokken
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
  • handje hazelnoten
  • VOOR DE CHOCOLADESAUS:
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 3 eetlepels agavesiroop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

2

Mix de kikkererwten, pompoenpuree, rijstvlokken en de banaan in een blender of keukenmachine tot een glad beslag. Mix daarna het bakpoeder en de cacaopoeder door het beslag.

3

Vet een kleine ovenschaal of een cakeblik in en vul deze met het beslag. Top daarna af met de hazelnoten.

4

Bak de brownies in ongeveer 30 minuten gaar.

5

Als de brownies aan het afkoelen zijn kun je de chocoladesaus klaarmaken. Dit doe je door de agavesiroop goed te mengen met de cacaopoeder. That's it!

6

Snijd de brownies in stukken en giet er de chocoladesaus overheen. Smakelijk!