0

Glutenvrij Rijstvlokken Roomijs

1,5 uur (+ dag opstijven) Rijstvlokken 6 personen

Ingrediënten

  • 70 gram rijstvlokken
  • 550 ml melk
  • 4 eierdooiers
  • 70 gram suiker
  • 250 ml room
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

1

Verwarm 10 minuten de rijstvlokken met de melk op laag vuur, zorg er voor dat het niet aan de kook raakt. Haal van het vuur en laat 20 minuutjes afkoelen.

2

Zeef de inhoud van de pan met behulp van een zeef of kaasdoek en vang het vocht op in een bakje. Laat de rijstmelk volledig afkoelen.

3

Zodra de rijstmelk is afgekoeld meng je de dooiers met de suiker.

4

Voeg het dooiermengsel bij de rijstenmelk en verwarm het au-bain-marie tot het wat indikt. Haal daarna direct van het vuur en laat volledig afkoelen in de koelkast.

5

Klop de slagroom met de vanille op tot dunne slagroom. Voeg hierbij al roerend de rijstmelk toe en roer nog even goed door.

6

Giet het mengsel in een cake blik en plaats minstens 5 uur in de vriezer om op te stijven, maar gelieve een nacht. Wil je extra zacht ijs? roer het mengsel dan elke 30 minuten om.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!