0

Glutenvrij Rijstvlokken Roomijs

1,5 uur (+ dag opstijven) Rijstvlokken 6 personen

Ingrediënten

  • 70 gram rijstvlokken
  • 550 ml melk
  • 4 eierdooiers
  • 70 gram suiker
  • 250 ml room
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

1

Verwarm 10 minuten de rijstvlokken met de melk op laag vuur, zorg er voor dat het niet aan de kook raakt. Haal van het vuur en laat 20 minuutjes afkoelen.

2

Zeef de inhoud van de pan met behulp van een zeef of kaasdoek en vang het vocht op in een bakje. Laat de rijstmelk volledig afkoelen.

3

Zodra de rijstmelk is afgekoeld meng je de dooiers met de suiker.

4

Voeg het dooiermengsel bij de rijstenmelk en verwarm het au-bain-marie tot het wat indikt. Haal daarna direct van het vuur en laat volledig afkoelen in de koelkast.

5

Klop de slagroom met de vanille op tot dunne slagroom. Voeg hierbij al roerend de rijstmelk toe en roer nog even goed door.

6

Giet het mengsel in een cake blik en plaats minstens 5 uur in de vriezer om op te stijven, maar gelieve een nacht. Wil je extra zacht ijs? roer het mengsel dan elke 30 minuten om.

[ti_wishlists_addtowishlist product_id="1869"]
Rijstvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Rijstvlokken

3,49

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!