Verwarm 10 minuten de rijstvlokken met de melk op laag vuur, zorg er voor dat het niet aan de kook raakt. Haal van het vuur en laat 20 minuutjes afkoelen.
Zeef de inhoud van de pan met behulp van een zeef of kaasdoek en vang het vocht op in een bakje. Laat de rijstmelk volledig afkoelen.
Zodra de rijstmelk is afgekoeld meng je de dooiers met de suiker.
Voeg het dooiermengsel bij de rijstenmelk en verwarm het au-bain-marie tot het wat indikt. Haal daarna direct van het vuur en laat volledig afkoelen in de koelkast.
Klop de slagroom met de vanille op tot dunne slagroom. Voeg hierbij al roerend de rijstmelk toe en roer nog even goed door.
Giet het mengsel in een cake blik en plaats minstens 5 uur in de vriezer om op te stijven, maar gelieve een nacht. Wil je extra zacht ijs? roer het mengsel dan elke 30 minuten om.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.