0

Thaise Broccolisalade met Gepaneerde Tofu

30 minuten Quinoavlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 1 volle eetlepel kikkererwtenmeel
  • 3 eetlepels havermelk
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 60 gram quinoavlokken
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaad
  • Neutrale olie om in te bakken
  • 1 broccoli
  • 200 gram verse sojabonen
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Sap van een limoen
  • 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze

1

Dep de tofu met keukenpapier goed droog. Meng het kikkererwtenmeel met de havermelk en de sojasaus. Meng de quinoavlokken met het zwarte sesamzaad en strooi dit uit over een bord. Verhit een bodempje olie in een koekenpan.

2

Tijd om de tofu te paneren! Wentel de tofu eerst door het kikkererwtenpapje en vervolgens door de quinoavlokken. Bak de gepaneerde tofu enkele minuten aan beide zijden in de hete olie.

3

Maak ondertussen ook de salade. Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de broccoli in enkele minuten beetgaar en spoel af onder de koude kraan.

4

Meng de broccoli met de sojabonen, lente-ui, sesamzaad, limoen en sesamolie.

5

Serveer de salade met wat plakjes gepaneerde tofu er bovenop.

Add to Wishlist
Quinoavlokken