0

Quinoacake met Bloedsinaasappelglazuur

30 minuten (+ 50 minuten oventijd) Quinoavlokken 8 personen

Ingrediënten

  • 125 gram quinoavlokken
  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren of eivervanger
  • 100 milliliter havermelk
  • 250 gram suiker
  • 120 gram plantaardige boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • Rasp van de schil van 1 bloedsinaasappel
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel bloedsinaasappelsap
  • Fruit naar keuze ter garnering

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de tulbandvorm in en bestuif deze met bloem of bekleed het cakeblik met bakpapier.

2

Meng het amandelmeel, het quinoameel, het bakpoeder en het zout in een grote kom.

3

Snijd de boter in blokjes en doe deze in een andere kom. Mix de boter samen met de suiker tot een luchtige massa. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Mix tot alle eieren goed opgenomen zijn. Voeg dan beetje bij beetje de havermelk en het mengsel van droge ingrediënten toe.

4

Doe het beslag in de tulbandvorm of het cakeblik en zet dit in de oven. Bak de cake in 45 tot 50 minuten gaar.

5

Maak ondertussen alvast het glazuur. Meng de poedersuiker met het bloedsinaasappelsap. Als het glazuur te dik is kun je wat extra sap toevoegen. Is het veel te dun? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.

6

Laat de cake buiten de oven goed afkoelen en garneer hem dan met het glazuur en vers fruit naar keuze.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!