0

Hartige Quinoaporridge

45 minuten Quinoavlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram zoete aardappel of wortel
  • 1 puntpaprika
  • 100 gram courgette
  • teentje knoflook
  • halve ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 50 gram quinoavlokken
  • theelepel paprikapoeder
  • 60 gram cashewspread
  • 1 theelepel citroensap
  • 10 gram tahini
  • gedroogde basilicum en peterselie

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Was en snijd de groente in kleine blokjes.

2

Doe de groenten in een schaal en strooi er peper, zout, paprikapoeder en olijfolie overheen. Rooster de groenten 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Doe de quinoavlokken samen met de plantaardige melk in een kommetje zodat het wat kan weken.

4

Voeg in een schaaltje de cashewspread, tahini, zout en het citroensap samen in een schaaltje. Meng het tot een geheel.

5

Wanneer de groenten gaar zijn voeg je alles samen in een ovenbestendigd schaaltje. De gewelde quinoa, de groente en de spreadmix. Meng alles goed door elkaar en doe het in een ovenbestendige schaal. Laat het nog voor ongeveer 15 minuten in de oven bakken. Garneer met de gedroogde kruiden.

6

Jenny van het instagramaccount jengoesnuts ontwikkelde dit heerlijke recept met onze quinoavlokken. Op haar pagina vind je de meest heerlijke recepten!

Add to Wishlist
Quinoavlokken