0

Baked Oats met Pastinaak

15 minuten (+ 30 minuten oventijd) Havermout Kurkuma & Appel 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram Porridge naar keuze (bijvoorbeeld Porridge Kurkuma & Appel)
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 75 gram pastinaak
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1/4 theelepel zout
  • Toppings naar keuze, zoals: 100% pindakaas, stukjes appel, kokosyoghurt, jam en kaneel

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Doe de porridge samen met de melk, banaan, chiazaad, vanille-extract, honing, kaneel en zout in een blender. Meng tot een glad mengsel.

3

Schil de appel en pastinaak. Halveer de appel, rasp de ene helft en eet de andere helft lekker op. Rasp ook de pastinaak. Voeg toe aan de blender en meng nogmaals goed.

4

Meng de baking soda met de appelazijn in een kommetje. Schep met een spatel door het beslag.

5

Schep nu de helft van het beslag in een ovenbestendig schaaltje. Schep kokosyoghurt in het midden van het schaaltje en giet er tot slot het overgebleven beslag over.

6

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Havermout Kurkuma & Appel
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!