0

Vegan Bananabread met Noten- en Zadenmix

15 minuten (+ 1 uur oventijd) Ovengebakken Noten & Zaden Mix 10 personen

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 rijpe bananen (eventueel 1 banaan extra ter garnering)
  • 175 gram rietsuiker
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 60 milliliter havermelk
  • 1/2 theelepel azijn
  • 100 gram ovengebakken noten- en zadenmix

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

2

Doe de bloem, het bakpoeder, de baking soda, kaneel en zout in een kom en meng deze door elkaar.

3

Prak de bananen en meng deze met de suiker, olie, melk en azijn. Voeg dit mengsel toe aan het meelmengsel en roer het beslag goed door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.

4

Voeg de ovengebakken noten- en zadenmix toe en roer deze door het beslag.

5

Doe het beslag in de bakvorm. Eventueel kun je nog 1 banaan in de lengte doormidden snijden en de helften bovenop het beslag leggen. Bak het bananenbrood 50 tot 60 minuten.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!