0

Pindakaas-Chocolade Mueslirepen

25 minuten (+1,5 uur in de koelkast) Havermuesli 12 personen

Dat wij gek zijn op de combinatie van pindakaas en chocolade is vast geen geheim meer. Er staan een hoop recepten met pindakaas en chocolade op onze website. Deze zelfgemaakte mueslirepen met pindakaas en chocolade mochten niet ontbreken in dat lijstje.

Ingrediënten

  • 300 gram Havermuesli
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 gram pindakaas
  • 30 gram kokosolie
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • 20 medjool dadels, ontpit (of 25 gewone dadels)
  • 200 gram pure chocolade
  • 25 gram kokosolie
  • Zoutvlokken

Bereidingswijze

1

Doe de ontpitte dadels, pindakaas, kokosolie en ahornsiroop in een blender of keukenmachine. Mix alles tot een gladde, plakkerige massa.

2

Meng in een mengkom de havermuesli en het zeezout. Voeg het pindakaasmengsel toe en roer alles goed door elkaar.

3

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en doe hier het havermuesli-pindakaasmengsel in. Druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet 30 minuten in de koelkast.

4

Hak de pure chocolade fijn. Smelt deze au bain marie. Voeg de kokosolie toe en roer deze door de chocolade. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de chocolade over de haverrepen.

5

Zet de vorm terug in de koelkast en laat de repen in 1 uur volledig uitharden. Haal de repen met het bakpapier uit de vorm. Snijd in blokjes of repen. Garneer met een beetje grof zeezout. Bewaar in de koelkast.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!