0

Pastinaaksoep met Gremolata en Hartige Granola

60 minuten Notenmuesli 6 personen

Ingrediënten

  • VOOR DE SOEP
  • 400 gram pastinaken
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • VOOR DE HARTIGE GRANOLA
  • 100 gram notenmuesli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel nigellazaad of zwarte sesamzaadjes
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • VOOR DE GREMOLATA
  • Rasp van de schil van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram verse peterselie
  • 5 gram verse bieslook
  • 50 milliliter olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd ook deze in stukken. Snijd de uien in partjes en snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de pastinaken, aardappelen, uien en knoflook over de bakplaat. Besprenkel deze met de olijfolie. Zet de bakplaat in de oven en rooster de pastinaken en aardappelen 45 minuten. Schep ze halverwege de baktijd een keer om

2

Meng ondertussen alvast alle ingrediënten voor de hartige granola door elkaar

3

Verwarm de groentebouillon op laag vuur. Haal de groenten uit de oven en voeg deze toe aan de bouillon. Leg een nieuw vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel hier de granola overheen. Bak de granola 7 minuten op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven. Schep de granola om en bak hem dan nog eens 7 minuten.

4

Maak vervolgens de gremolata. Rasp de schil van de citroen en snijd de knoflook fijn. Hak de bieslook en peterselie fijn. Meng de olijfolie met de rasp van de citroen, bieslook en peterselie.

5

Haal de soep van het vuur en pureer deze met de staafmixer. Verdeel de soep over 6 kommen en garneer met de gremolata en hartige granola.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!