Pers de sinaasappel en doe het sap in een kommetje. Voeg hier de muesli aan toen en mix het goed door elkaar. Zet apart.
Snijd de boter in kleine blokjes. Doe de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, het suiker en het zout in een grote kom. Breek met je vingers de blokjes boter klein en mix ze in het meel. Pas op! Kneed niet met te veel enthousiasme, hierdoor zul je niet het kruimige effect krijgen wat je van een goede scone gewend bent. Voeg nu het ei of eivervanger en de melk toe. Mix dit met een spatel door het deeg.
Voeg nu de geweekte muesli toe aan het deeg. Probeer het zo min mogelijk te bewerken zodat je een kruimelig deeg krijgt. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Strooi een beetje bloem over het mengsel en zet het ongeveer een kwartiertje afgedekt in de koelkast.
Rol het deeg uit op een gebloemd aanrecht totdat het ongeveer 3 centimeter dik is. Druk hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 5 cm. Mocht je geen drukvormpje in huis hebben kun je hier ook een glas voor gebruiken.
Verdeel ze over een bakplaat en bak ze ca. 15 minuten totdat ze gerezen en goudbruin zijn.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.