0

Muesliscones

30 minuten Notenmuesli 6 personen

Ingrediënten

  • 50 gram speltmuesli
  • 75 gram ongezouten boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 ei of eivervanger
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels (plantaardige) melk
  • snuf zout
  • Garnering: Jam en/of clotted cream

Bereidingswijze

1

Pers de sinaasappel en doe het sap in een kommetje. Voeg hier de muesli aan toen en mix het goed door elkaar. Zet apart.

2

Snijd de boter in kleine blokjes. Doe de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, het suiker en het zout in een grote kom. Breek met je vingers de blokjes boter klein en mix ze in het meel. Pas op! Kneed niet met te veel enthousiasme, hierdoor zul je niet het kruimige effect krijgen wat je van een goede scone gewend bent. Voeg nu het ei of eivervanger en de melk toe. Mix dit met een spatel door het deeg.

3

Voeg nu de geweekte muesli toe aan het deeg. Probeer het zo min mogelijk te bewerken zodat je een kruimelig deeg krijgt. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

4

Strooi een beetje bloem over het mengsel en zet het ongeveer een kwartiertje afgedekt in de koelkast.

5

Rol het deeg uit op een gebloemd aanrecht totdat het ongeveer 3 centimeter dik is. Druk hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 5 cm. Mocht je geen drukvormpje in huis hebben kun je hier ook een glas voor gebruiken.

6

Verdeel ze over een bakplaat en bak ze ca. 15 minuten totdat ze gerezen en goudbruin zijn.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!