0

Mueslirepen met Kaneel

20 minuten (+20 minuten oventijd) Muesli Extra 12 personen

Voor iedereen die gek is op kaneel hebben we hier een lekker tussendoortje: Zelfgemaakte kaneel mueslirepen. We gebruiken in dit recept onze Muesli Extra, die is lekker rijk gevuld. Daar voegen we naast kaneel onder andere ahornsiroop en notenpasta aan toe. Een heerlijk combinatie, probeer het zelf!

Ingrediënten

  • 275 gram Muesli Extra
  • 120 gram ahornsiroop
  • 160 gram gemengde notenpasta (of andere notenpasta of pindakaas naar keuze)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20x20 cm met bakpapier en laat twee kanten van het papier als handvatten over de zijkanten uitsteken.

2

Verwarm de ahornsiroop en de notenpasta in een klein pannetje. Roer totdat het een egale massa wordt en haal van het vuur. Roer er het vanille-extract, kaneel en het zout doorheen.

3

Meng het siroopmengsel met de muesli. Doe het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel.

4

Bak de mueslirepen 20 minuten in de oven. Laat de repen afkoelen en snijd er 8 tot 12 repen van.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!