0

Mueslirepen met Gedroogd Fruit

30 minuten (+30 minuten in de oven) Vruchtenmuesli 12 personen

Onze Vruchtenmuesli zit bomvol gedroogd fruit: rozijnen, abrikozen, appelstukjes en pruimen. Een perfecte basis voor mueslirepen met gedroogd fruit dus! Om een lekker plakkerig mueslirepenmengsel te maken, voegden we gedroogde vijgen toe aan dit recept. Mocht je niet zo van vijgen houden, dan kun je ook kiezen voor andere soorten gedroogd fruit zoals abrikozen, pruimen of dadels. Een ding is zeker, met al dat fruit zijn deze repen lekker zoet en geven ze voldoende energie om er weer even tegenaan te kunnen.

Ingrediënten

  • 4 theelepels chiazaad
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram grof gehakte amandelen
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 150 gram Vruchtenmuesli
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Week het chiazaad in de helft van de hoeveelheid plantaardige melk, laat 10 minuten staan.

3

Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze in dunne reepjes. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hierin de vijgen met de kokosolie en de overgebleven helft van de plantaardige melk. Laat het geheel koken en haal dan van het vuur, laat 10 minuten rusten.

4

Meng amandelen, zonnebloempitten, Vruchtenmuesli, kaneel en zout in een kom. Voeg het chia-mengsel en het vijgen-mengsel toe en meng alles goed door elkaar.

5

Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier, stort het mengsel hierin en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, pas op dat het niet te donker wordt.

6

Laat een beetje afkoelen en zet vervolgens 1 uur in de koelkast om ze goed in repen te kunnen snijden.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!