• nl
  • en

Merengue met Noten Muesli

20 minuten + 100 minuten oventijd
Notenmuesli

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 50 g De Halm notenmuesli
  • Karamel

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Pak een schone vetvrije kom (liever geen plastic) en doe hier de 3 eiwitten in. Klop deze op met een mixer tot ze een stevig schuim vormen circa 3 minuten. Voeg hierna de suiker beetje bij beetje toe zodat het schuim de suiker goed op kan nemen.

3

Voeg laatste de notenmuesli en een flinke scheut karamel toe aan het schuim en roer met een houten lepel 2x door zodat het grof over het schuim verdeeld wordt.

4

Leg een bakplaat klaar waar je de merengues op kan spuiten. Pak een spuitzak en doe het schuim mengsel hier in. Spuit rondjes van ongeveer 6 cm breed op de bakplaat.

5

Voor je de schuimen in de oven doet zet de temperatuur terug op 120 °C. Laat de merengues voor 60 tot 80 minuten in de oven. Controleer dit goed, wanneer de merengues lichtjes meegeven wanneer je ze indrukt zijn ze klaar.

6

Zet de oven uit, doe de klep een beetje open en laat ze in de oven afkoelen voor 20 min.