0

Kokos Chocolade Mueslirepen

30 minuten (+ 1,5 uur wachttijd) Notenmuesli 12 personen

Kokos, chocolade, het zal vast geen verrassing zijn dat we het recept van deze mueslirepen inspireerden op de smaken van een Bounty. De mueslirepen bevatten als basis onze Notenmuesli. Een muesli bomvol noten en granen. Een goede basis voor een voedzaam tussendoortje.

Ingrediënten

  • 5 Medjool dadels (of 8 gewone dadels)
  • 80 gram rijstsiroop
  • 85 gram amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas naar keuze)
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 185 gram Notenmuesli
  • 40 gram geraspte kokos
  • 25 gram kokosflakes
  • 2 eetlepels amandelmeel of havermeel
  • 150 gram pure chocolade

Bereidingswijze

1

Bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met bakpapier dat aan de zijkanten voldoende uitsteekt om de repen gemakkelijk uit de vorm te kunnen halen.

2

Blend de dadels, rijstsiroop, amandelpasta en kokosolie in een keukenmachine of blender tot een grove pasta. Als je geen keukenmachine hebt kun je de dadels fijn hakken en deze mengen met de siroop, amandelpasta en kokosolie.

3

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe.

4

Druk het mengsel stevig aan in de beklede bakvorm met de achterkant van een lepel. Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen.

5

Snijd de plak vervolgens in 8 tot 12 repen.

6

Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie. Doop de repen met de onderkant in de chocolade. Leg de gecoate repen op bakpapier of een uitlekrekje. Drizzle nog wat extra chocolade over de bovenkant. Laat de chocolade uitharden en bewaar de repen in de koelkast.

Notenmuesli

Notenmuesli

4,49 3,82

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!