Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Gesuikerde muesli bolletjes met een frisse limoenspread

1 uur 45 min
Muesli Extra

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar deegmix voor witbrood
  • 150g De Halm muesli (vruchten, noten of muesli extra)
  • 1 grote appel, in stukjes
  • 1 etl suiker
  • 1 tl kaneel
  • 200 g roomkaas
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

1

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed de muesli en appel erdoor. Laat het deeg 10 minuten rusten onder plasticfolie op kamertemperatuur.

2

Verdeel het deeg in ca. 12 bolletjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Laat de bolletjes 1 uur rijzen onder een theedoek.

3

Verwarm de oven voor op 220 ˚C.

4

Meng ondertussen de ingrediënten voor de spread. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

5

Roer de suiker door het kaneel. Bevochtig de bovenkant van de bolletjes met een beetje water en verdeel de kaneelsuiker erover.

6

Bak de bolletjes ca. 20 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen en serveer ze met de frisse limoenspread.