0

Amandel-Vijgen Mueslireep met Chocolade

25 minuten (+ 30 minuten in de vriezer) Muesli 12 personen

Dit is een recept voor no-bake mueslirepen, oftewel, mueslirepen die je niet hoeft te bakken. De amandelpasta en gedroogde vijgen in dit recept zorgen voor een plakkerig mueslimengsel waar je mooie repen van kunt vormen. De repen kun je het beste in de koelkast bewaren, bij kamertemperatuur kunnen ze namelijk wat uit elkaar vallen.

Ingrediënten

  • 185 gram amandelpasta (of andere notenpasta naar keuze)
  • 140 gram gedroogde vijgen
  • 45 gram water
  • 300 gram Muesli
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram pure chocolade
  • Een snufje zoutvlokken
  • Een handje amandelen

Bereidingswijze

1

Doe de vijgen samen met 45 gram water in een blender en mix tot een gladde massa.

2

Verwarm de amandelpasta met vijgenpasta in een pannetje op laag vuur of in de magnetron. Roer het vanille extract en het zout er doorheen.

3

het vanille extract en het zout er doorheen. Doe de Muesli in een grote kom en meng het amandel-vijgenmengsel erdoorheen totdat alle muesli gelijkmatig bedekt is in het mengsel.

4

Bedek een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel in de schaal. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel en druk er daarna de hele amandelen bovenop. Smelt de chocolade en drizzle deze over de repen. Verdeel er wat zoutvlokken overheen voor een heerlijke zout/zoete smaak.

5

Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen. Snijd ze vervolgens in 8 grote of 12 kleinere repen.

Muesli

Muesli

3,54

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!