Dit is een recept voor no-bake mueslirepen, oftewel, mueslirepen die je niet hoeft te bakken. De amandelpasta en gedroogde vijgen in dit recept zorgen voor een plakkerig mueslimengsel waar je mooie repen van kunt vormen. De repen kun je het beste in de koelkast bewaren, bij kamertemperatuur kunnen ze namelijk wat uit elkaar vallen.
Doe de vijgen samen met 45 gram water in een blender en mix tot een gladde massa.
Verwarm de amandelpasta met vijgenpasta in een pannetje op laag vuur of in de magnetron. Roer het vanille extract en het zout er doorheen.
het vanille extract en het zout er doorheen. Doe de Muesli in een grote kom en meng het amandel-vijgenmengsel erdoorheen totdat alle muesli gelijkmatig bedekt is in het mengsel.
Bedek een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel in de schaal. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel en druk er daarna de hele amandelen bovenop. Smelt de chocolade en drizzle deze over de repen. Verdeel er wat zoutvlokken overheen voor een heerlijke zout/zoete smaak.
Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen. Snijd ze vervolgens in 8 grote of 12 kleinere repen.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Your cart is currently empty.
Return to Shop
We hebben onze muesli’s verbeterd. Het kan zijn dat je bij je bestelling nog verpakkingen krijgt met de oude receptuur, al met de nieuwe, of een mix. We maken natuurlijk eerst de voorraad van de oude recepturen op. Als je een zak met de nieuwe receptuur hebt is deze te herkennen aan de groene sticker met “Nieuw recept” op de voorkant.