0

Super crunchy glutenvrije kipnuggets met wasabimayonaise

30 minuten Privé: Maïsvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram Maïsvlokken van Meesters van De Halm
  • 1 groot ei
  • 250 gram biologische kippendijfilet
  • 4 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld die van Biobandits)
  • 1 theelepel wasabi pasta
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • flinke snuf peper & zout
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

1

Snijd de kippendijfilet in stukken en verwijder eventuele peesjes. Laat het vet zitten: dit geeft de nuggets veel smaak!

2

Was je handen goed en maal vervolgens de maisvlokken fijn met een keukenmachine of blender. Doe dit in een kommetje.

3

Voeg aan de fijngemalen maïsvlokken knoflookpoeder

4

gerookte paprikapoeder

5

peper en zout toe. Mix dit goed door. Doe het ei in een aparte kom en klop deze goed door.

6

Pak een stukje kippendijfilet en haal deze door het maisvlokken mengsel heen. Haal hem vervolgens door de ei heen en daarna weer door het maïsvlokken mengsel zodat er een dichte laag ontstaat. Herhaal dit voor alle stukjes kip.

7

Verwarm in een koekenpan een flinke hoeveelheid zonnebloemolie of gebruik een friteuse om de nuggets 2 minuten aan elke zijde te bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.

8

Maak nu de wasabimayonaise door de wasabipasta met de mayonaise te mixen en serveer deze bij de nuggets.

Privé: Maïsvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!