0

Pittige Maïs en Kokos Maaltijdsoep

Privé: Maïsvlokken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram maïsvlokken
  • 100 gram maïskorrels uit blik + 3 eetlepels ter garnering
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 4 theelepels fijngesneden verse bieslook
  • sap van 2 limoenen
  • rasp van de schil van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

1

Verhit de olie in een pan en voeg de gesnipperde ui, rode peper en knoflook toe en laat in een paar minuten zacht worden.

2

Voeg de maisvlokken, de maïskorrels uit blik en groentebouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat 15 minuten pruttelen en roer regelmatig door.

3

Voeg dan de kokosmelk toe, laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen. Breng op smaak met peper, zout, limoensap en limoenrasp.

4

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de uitgelekte maiskorrels uit blik goudbruin.

5

Verdeel de maïssoep over 4 kommen en garneer met de gebakken maïs en bieslook.

Privé: Maïsvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!