0

Mexicaanse Maisvlokken Bowl

25 minuten Privé: Maïsvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije maisvlokken
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 20 gram plantaardige boter
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 paprika (of 1/2 gele paprika en 1/2 rode paprika)
  • Een paar schijfjes Jalapeño peper uit pot
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 klein blikje mais
  • Een paar takjes peterselie of koriander
  • Chili olie, chili saus of chili flakes
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

1

Doe de maisvlokken en de bouillon in een pannetje. Verwarm de vlokken tot pap gedurende 15 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig door de pan om te voorkomen dat de pap aan de bodem blijft plakken. Als de pap te droog kookt kun je een scheutje water toevoegen.

2

Halveer de cherry tomaatjes en snijd de avocado in plakjes.

3

Snijd de champignons in vieren, snijd de paprika in blokjes en snipper de plakjes Jalapeño peper. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de champignons in enkele minuten goudbruin. Haal de champignons uit de pan, voeg eventueel wat extra olie toe en bak dan de paprikablokjes met de Jalapeño peper enkele minuten.

4

Haal na 15 minuten de pan met maispap van het vuur. Roer de plantaardige boter door de pap en verdeel deze vervolgens over twee borden. Garneer de borden met de champignons, paprikablokjes, avocado, mais, tomaatjes en wat peterselie of koriander. Maak de bowl af met wat chili olie, chili saus of chili flakes.

Privé: Maïsvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!