Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Maïsvlokken taco’s

20 min
Maïsvlokken

Ingrediënten

  • 300g De Halm maïsvlokken
  • 150 ml lauw water
  • 2 el zoetzure saus
  • 1el olijfolie
  • Snufje zout
  • Gesneden ui
  • Gesneden paprika
  • Geraspte jonge kaas
  • Plakjes kipfilet
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 180°C.

2

Voeg in een mixer alle ingrediënten tot de gesneden ui toe en mix ze.

3

Zorg ervoor dat het een plakkerig geheel wordt. Wanneer het deeg te nat is voeg wat maisvlokken toe, en wanneer het te droog is voeg wat water toe.

4

Snijd het deeg in 6 – 8 stukken en draai er balletjes van.

5

Bestuif het aanrecht en een deegroller met bloem. Rol alle balletjes uit tot een dunne lap.

6

Bak de zelfgemaakte taco's in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De taco is vrij snel gebakken. Wanneer de taco een beetje krokant wordt kun je hem voorzichtig omdraaien.

7

Beleg je gebakken taco's met de ui, paprika, kipfilet, kruiden en kaas.

8

Leg de taco's 5 minuten in de oven op 180 graden om de kaas te laten smelten.