0

Mais Rösti met mexicaanse groenten

20 minuten Privé: Maïsvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 130 gram maisvlokken
  • 160 ml warm water
  • snufje zout
  • groente en bonen naar keuze (bijv. mais, kidneybonen en tomaat)
  • tuinkers of koriander als garnering
  • limoensap van een halve limoen
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1

Doe de maisvlokken samen met het water, limoensap, wat peper en zout in een blender en mix het goed fijn.

2

Haal het mengsel uit de blender, mocht het te droog zijn kun je altijd water toevoegen totdat je er een mooie bal van kunt vormen. Snijd de bal in acht gelijke stukken en rol individuele balletjes.

3

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Druk de bolletjes een beetje plat in de palm van je hand en bak ze in de koekenpand ongeveer 4 minuutjes aan één kant met een deksel op de pan. Draai ze om en bak ze weer 4 minuten aan de andere kant. Tip: als je een lekker krokant korstje wilt kun je ze op het laatste nog even één minuutje aan beide kanten aanbakken op hoog vuur.

4

Haal de rondjes uit de pan en bak je groenten even kort aan. Serveren met koriander en/of tuinkers en smullen maar :)

Privé: Maïsvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!