Laat de dadels 5-10 minuten weken in warm water.
Bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier en zet opzij.
Voeg de geweekte dadels, de krokante muesli, kokosolie en de amandelboter samen in een keukenmachine en meng tot een homogene en kleverige pasta.
Verdeel deze pasta gelijkmatig in de springvorm en druk goed aan op de bodem. Je kunt hiervoor de bodem van een glas gebruiken of de bolle kant van een lepel. Laat voor minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Doe de yoghurt en de vanille-extract in een kom en meng deze goed door elkaar. Zet opzij.
Voeg de plantaardige drank en de agar-agar toe in een pan. Breng het aan de kook en laat het 2 à 3 minuten indikken. Giet de plantaardige drank over de yoghurt en meng deze goed door elkaar. Laat kort afkoelen en schenk daarna direct in de springvorm. Koel minstens 2 uur voor het opdienen.
Wil je de taart bewaren? Dat kan tot 4 dagen in de koelkast!
Fotograaf en receptontwikkelaar Frédéric Dupont ontwikkelde dit heerlijke maar super simpele recept met onze havermout. Op zijn instagram account vegandfred vind je de meest prachtige foto's en de lekkerste vegan recepten! Ook zijn blog staat boordevol plantaardige inspiratie!
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Your cart is currently empty.
Return to Shop