0

Vegan Chocolademousse met Banaan en Havercrunchy

25 minuten Havercrunchy Chocolade & Banaan – voordeelverpakking 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 milliliter aquafaba (dit is het vocht uit een blik of pot kikkererwten)
  • 2 theelepel citroensap
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1 banaan
  • 120 gram Havercrunchy Chocolade Banaan

Bereidingswijze

1

Snijd de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie. Laat de chocolade afkoelen tot deze lauwwarm is.

2

Doe het aquafaba met het citroensap in een kom en klop dit met een mixer tot het begint te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf mixen. Na 5 tot 10 minuten kloppen verandert het aquafaba in een stevig schuim.

3

Spatel het schuim voorzichtig door de gesmolten chocolade. Voeg het grof zeezout toe en meng dit door de mousse.

4

Neem 4 glaasjes. Verdeel de mousse over de glaasjes en zet de glaasjes in de koelkast. Laat de mousse minimaal een uur in de koelkast opstijven.

5

Haal de glaasjes uit de koelkast en garneer met wat havercrunchy en plakjes banaan.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!