Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng het gebroken lijnzaad met het lauwwarme water en laat dit vijf minuten rusten.
Doe de bananen, appelmoes, sojamelk en citroensap in een blender en meng tot een homogeen en glad mengsel. Zet opzij.
Meng de havermout, het bakpoeder, de soda, het zout en de kaneel in een kom. Voeg vervolgens het vloeibare mengsel en het lijnzaadmengsel toe. Meng tot een glad deeg.
Voeg de krokante muesli toe terwijl je het deeg roert. Verdeel het deeg in een ingevet muffinblik (of gebruik papieren muffinbekers).
Bak de muffins op 190°C voor ongeveer 18 tot 25 minuten. De muffins zijn klaar als een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat ze een paar minuten afkoelen in de muffintray voordat je ze op een bakplaat legt.
Wil je ze bewaren? Bewaar ze in een luchtdichte verpakking tot 4 dagen of 1 maand in de vriezer.
Fotograaf en receptontwikkelaar Frédéric Dupont ontwikkelde dit heerlijke maar super simpele recept met krokante muesli kokos / hazelnoot. Op zijn instagram account vegandfred vind je de meest prachtige foto's en de lekkerste vegan recepten! Ook zijn blog staat boordevol plantaardige inspiratie!
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.