Smeuïge appel-abrikozenrepen met honing
Ingrediënten
- 2 goudrenetten (ca. 400g)
- in stukjes
- 100g gedroogde abrikozen
- gehalveerd
- 1 etl suiker
- Sap en rasp van ½ (biologische) citroen
- 150g boter
- 40g lichtbruine basterdsuiker
- 3 eetl honing
- 275g De Halm krokante muesli kokos/hazelnoten
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik (23x23 cm) in.
2
Doe de in stukjes gesneden appels en abrikozen in een steelpan. Voeg de eetlepel suiker en het sap en de rasp van de citroen toe.
3
Dek de pan af en laat ca. 15 minuten sudderen. Roer af en toe. Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer.
4
Smelt de boter en laat de basterdsuiker en honing erin oplossen. Roer de krokante muesli erdoor.
5
Schep de helft van het mueslimengsel in het bakblik. Verdeel de appel-abrikozenpuree erover. Dek af met de rest van de muesli.
6
Zet het blik 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd in repen.