Smeuïge appel-abrikozenrepen met honing

45 min
Krokante muesli kokos hazelnoot

Ingrediënten

  • 2 goudrenetten (ca. 400g), in stukjes
  • 100g gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 1 etl suiker
  • Sap en rasp van ½ (biologische) citroen
  • 150g boter
  • 40g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetl honing
  • 275g De Halm krokante muesli kokos/hazelnoten

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik (23x23 cm) in.

2

Doe de in stukjes gesneden appels en abrikozen in een steelpan. Voeg de eetlepel suiker en het sap en de rasp van de citroen toe.

3

Dek de pan af en laat ca. 15 minuten sudderen. Roer af en toe. Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer.

4

Smelt de boter en laat de basterdsuiker en honing erin oplossen. Roer de krokante muesli erdoor.

5

Schep de helft van het mueslimengsel in het bakblik. Verdeel de appel-abrikozenpuree erover. Dek af met de rest van de muesli.

6

Zet het blik 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd in repen.