Sabayon met seizoensfruit en krokant

Krokante muesli bosvruchten

Ingrediënten

  • 300 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen of bramen)
  • 3 eierdooiers
  • 50g basterdsuiker
  • 1dl zoete marsala (of andere zoete witte wijn)
  • 50g De Halm krokante muesli bosvruchten

Bereidingswijze

1

Maak het fruit schoon en snijd het eventueel in stukjes. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2

Breng voor de sabayon een pan met een laagje water aan de kook. Klop in een kleinere pan of kom de eierdooiers los en voeg al kloppende de suiker en de marsala toe

3

Zet deze pan of kom boven de pan met kokend water en verwarm het mengsel ‘au bain marie’. Blijf kloppen tot de sabayon lobbig en romig is. Pas op dat de sabayon niet stolt.

4

Schep de muesli door het fruit en verdeel over vier glazen. Schenk de lauwe sabayon erover en serveer direct.