Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Bosvruchten Kwarktaart

60 minuten
Krokante muesli bosvruchten

Ingrediënten

  • BODEM
  • 120 gram krokante muesli bosvruchten van Meesters van De Halm
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram pure chocolade
  • JAM
  • 100 gram bevroren bosvruchten
  • 25 gram suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ tl vanille extract
  • KWARKVULLING
  • 150 gram roomkaas
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 100 gram slagroom
  • 3,5 bladen gelatine
  • 2 eetlepels citroensap
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

1

VOOR DE BODEM: Bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet deze in. Maal de krokante muesli fijn met een mixer, keukenmachine of met de hand. Smelt de boter en de chocolade au bain marie en voeg daar de gemalen muesli aan toe en mix dit goed door elkaar.

2

Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel deze over de bodem en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

3

VOOR DE JAM Maak makkelijk je eigen jam door de bosvruchten samen met de suiker, citroensap en het vanille extract even te koken op laag vuur totdat het te veel aan vocht is weggekookt.

4

VOOR DE KWARVULLING Laat de gelatine 5 minuten in koud water weken. Meng de roomkaas, yoghurt, citroenschil, vanille extract en suiker door elkaar met behulp van een mixer, garde of spatel.

5

Knijp de gelatine uit en verwarm deze au bain marie met twee eetlepels citroensap totdat hij helemaal gesmolten is.Doe hier de helft van de roomkaasmix bij en mix het goed door elkaar. Voeg daarna de andere helft toe. Klop de slagroom lobbig en vouw deze in het mengsel.

6

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel er een laag jam over (houd een klein beetje over ter versiering van de bovenkant. Verdeel daarna de vulling of de jam en top deze af met een beetje overgebleven jam om het een mooie look te geven!