0

Aardbeienmousse met krokante muesli bosvruchten

20 min + 3 uur wachttijd Krokante Muesli Bosvruchten 4 personen

Ingrediënten

  • 2 ½ blaadje gelatine
  • 200g aardbeien
  • 2el fijne kristalsuiker
  • 200ml verse slagroom
  • 200g aardbeien
  • 2el fijne kristalsuiker
  • 1 blaadje gelatine

Bereidingswijze

1
Aardbeienmousse:

Pureer de aardbeien en week de gelatine in koud water.

2

Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje samen met de suiker en verwarm het geheel

3

voeg de uitgeknepen gelatine toe terwijl je het mengsel blijft roeren.

4
Samenvoegen

Haal het geheel van het vuur en klop de slagroom stijf. Meng de slagroom en het aardbeien mengsel goed door elkaar.

5
Aardbeiengelei

Neem een schaal of glaasjes en leg een bodem van krokante muesli bosvruchten. Verdeel vervolgens mengsel gelijk over de bodemlaag

6

en zet voor minimaal een uur afgedekt in de koelkast.

7
Samenvoegen

Week de gelatine in koud water. Pureer de aardbeien en meng deze met de suiker.

8

Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Knijp de gelatine uit en meng dit door het aardbeienmengsel.

9

Haal de mousse uit de koelkast en voeg de gelei toe als laatste laag. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur afgedekt opstijven.

10

Versier vlak voor het serveren nog met eetbare decoratie en slagroom.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!