Aardbeienmousse met krokante muesli bosvruchten
20 min + 3 uur wachttijd 4 personenIngrediënten
- 2 ½ blaadje gelatine
- 200g aardbeien
- 2el fijne kristalsuiker
- 200ml verse slagroom
- 200g aardbeien
- 2el fijne kristalsuiker
- 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
Aardbeienmousse:
Pureer de aardbeien en week de gelatine in koud water.
Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje samen met de suiker en verwarm het geheel
voeg de uitgeknepen gelatine toe terwijl je het mengsel blijft roeren.
Samenvoegen
Haal het geheel van het vuur en klop de slagroom stijf. Meng de slagroom en het aardbeien mengsel goed door elkaar.
Aardbeiengelei
Neem een schaal of glaasjes en leg een bodem van krokante muesli bosvruchten. Verdeel vervolgens mengsel gelijk over de bodemlaag
en zet voor minimaal een uur afgedekt in de koelkast.
Samenvoegen
Week de gelatine in koud water. Pureer de aardbeien en meng deze met de suiker.
Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Knijp de gelatine uit en meng dit door het aardbeienmengsel.
Haal de mousse uit de koelkast en voeg de gelei toe als laatste laag. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur afgedekt opstijven.
Versier vlak voor het serveren nog met eetbare decoratie en slagroom.