Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Aardbeienmousse met krokante muesli bosvruchten

20 min + 3 uur wachttijd
Krokante muesli bosvruchten

Ingrediënten

  • 2 ½ blaadje gelatine
  • 200g aardbeien
  • 2el fijne kristalsuiker
  • 200ml verse slagroom
  • 200g aardbeien
  • 2el fijne kristalsuiker
  • 1 blaadje gelatine

Bereidingswijze

1
Aardbeienmousse:

Pureer de aardbeien en week de gelatine in koud water.

2

Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje samen met de suiker en verwarm het geheel, voeg de uitgeknepen gelatine toe terwijl je het mengsel blijft roeren.

3

Haal het geheel van het vuur en klop de slagroom stijf. Meng de slagroom en het aardbeien mengsel goed door elkaar.

4
Samenvoegen

Neem een schaal of glaasjes en leg een bodem van krokante muesli bosvruchten. Verdeel vervolgens mengsel gelijk over de bodemlaag, en zet voor minimaal een uur afgedekt in de koelkast.

5
Aardbeiengelei

Week de gelatine in koud water. Pureer de aardbeien en meng deze met de suiker.

6

Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Knijp de gelatine uit en meng dit door het aardbeienmengsel.

7
Samenvoegen

Haal de mousse uit de koelkast en voeg de gelei toe als laatste laag. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur afgedekt opstijven.

8

Versier vlak voor het serveren nog met eetbare decoratie en slagroom.