Aardbeien kwarktaart

60 min
Krokante muesli bosvruchten

Bereidingswijze

1

Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 min in een kom met koud water.

2

Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de Krokante Muesli Bosvruchten.

3

Meng dit goed door elkaar en verdeel het over de bakvorm. Druk stevig aan en zet het in de koelkast.

4

Pureer de aardbeien in een mixer. Verwarm het geperste sinaasappelsap in een pannetje, haal de pan van het vuur en voeg de gelatine blaadjes toe aan het warme mengsel tot het opgelost is.

5

Pak een grote kom en doe hier de kwark, de aardbeien, suiker en het afgekoelde sinaasappelmengsel in. Roer dit goed door elkaar.

6

Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.

7

Haal de springvorm uit de koelkast en bestrijk deze met de kwark. Laat de taart ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

8

Versier ten slotte de taart met de chocolade en bosbessen, of wees zelf creatief!

Ingrediƫnten

  • 12 blaadjes witte gelatine
  • 200g De Halm Krokante Muesli bosvruchten
  • 100g roomboter
  • 300g aardbeien
  • 1 perssinaasappel
  • 500g magere kwark
  • 200g witte basterdsuiker
  • 250ml slagroom
  • 4 etl aardbeienjam
  • Boter of margarine om in te vetten
  • Optioneel: witte chocolade en bosbessen om te garneren