Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Aardbeien ijstaart met krokante bosvruchten muesli bodem

20 min (+ 60 min wachttijd)
Krokante muesli bosvruchten

Ingrediënten

  • 200g Meesters van De Halm krokante muesli bosvruchten
  • 1 liter slagroomijs
  • 100g ongezouten roomboter
  • 100g witte basterdsuiker
  • 75g bloem
  • 500g aardbeien
  • 2el amandelschaafsel

Bereidingswijze

1

Haal het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter wordt en verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2

Smelt de boter in een pan en meng vervolgens de suiker, bloem en krokante muesli tot een geheel.

3

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk het met de bolle kant van een lepel aan en zet een minuut of 15 in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens de bodem wat afkoelen.

4

Snijd ondertussen de helft van de aardbeien in partjes. Mix deze door het zacht geworden slagroomijs om er vervolgens de rest van de springvorm mee te vullen. Zet deze +/- 60 min in de vriezer om weer hard te worden.

5

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan en snij de rest van de aardbeien in stukjes. Wanneer je klaar bent om de ijstaart op te dienen garneer je deze met het amandelschaafsel en de aardbeien. Genieten maar!