0

Knapperige Haverzemelen Koekjes

30 minuten Glutenvrije Haverzemelen 12 personen

Ingrediënten

  • 70 gram rijstmeel
  • 45 gram haverzemelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel plantaardige boter
  • 100 gram pindakaas of notenpasta
  • 75 gram honing
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze

1

Meng de haverzemelen, rijstmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar Roer de boter, noten pasta en honing door het beslag en kneed met je handen tot je een stug deeg hebt. Blijft je beslag te nat voeg nog wat haverzemelen toe, is het beslag te droog voeg nog wat notenpasta toe. Zet de deeg voor 10 minuten in de koelkast.

2

Zet de deeg voor 10 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Maak van je deeg 12 bolletjes en druk die iets platter, het is een vrij droog deeg dus je kunt niet echt vormpjes maken. Bak de koekjes voor 12 a 15 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

4

Versier met gesmolten chocolade voor een extra feestelijk effect. De koekjes blijven ongeveer 5 dagen lekker in een goed afgesloten pot. P.s. voeg eens fijn gehakte nootjes, chocolade of gedroogd fruit door het beslag.

5

Melissa van lislovescooking ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de meest lekkere, originele, makkelijke en glutenvrije recepten. De recepten op haar blog wil zevoor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken omdat ze vindt dat iedereen de mogelijk moet kunnen hebben om zich een keukenprins(es) te voelen!

Glutenvrije Haverzemelen
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!