0

Banaan-chocolademuffins

30 minuten Glutenvrije Haverzemelen 6 personen

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) haverzemelen
  • 1 rijpe banaan
  • 15 gram cacao
  • 60 gram pure chocolade chips
  • 120 milliliter amandelmelk
  • 50 gram suiker
  • 4 gram bakpoeder
  • Snuf zout
  • Olie of boter om de muffinsvormpjes in te vetten

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 230 graden Celcius.

2

Vet 6 muffinvormpjes of een muffinbakvorm in met boter of olie.

3

Doe in een grote beslagkom de haverzemelen, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en het zout. Meng goed door elkaar.

4

Mix in de blender de amandelmelk en de banaan. Mocht je geen blender hebben kun je de banaan prakken met een vork en door de amandelmelk mixen.

5

Voeg de banaan-amandelmelk mix toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag. Roer de chocolade chips er doorheen.

6

Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4e met beslag en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Glutenvrije Haverzemelen
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!