30 minuten
Vezelrijke muffin met haverzemelen
Banaan-chocolademuffins
30 minuten Glutenvrije Haverzemelen 6 personenIngrediënten
- 100 gram (glutenvrije) haverzemelen
- 1 rijpe banaan
- 15 gram cacao
- 60 gram pure chocolade chips
- 120 milliliter amandelmelk
- 50 gram suiker
- 4 gram bakpoeder
- Snuf zout
- Olie of boter om de muffinsvormpjes in te vetten
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 230 graden Celcius.
2
Vet 6 muffinvormpjes of een muffinbakvorm in met boter of olie.
3
Doe in een grote beslagkom de haverzemelen, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en het zout. Meng goed door elkaar.
4
Mix in de blender de amandelmelk en de banaan. Mocht je geen blender hebben kun je de banaan prakken met een vork en door de amandelmelk mixen.
5
Voeg de banaan-amandelmelk mix toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag. Roer de chocolade chips er doorheen.
6
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4e met beslag en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.